søndag 15. juni 2008

the sweet smell of creativity

I kveld har jeg vært ytterst kreativ. Jeg har tegnet og malt dåpskort til Luka og nå holder jeg på å sy en søt liten kanin til ham. Det er godt å skape. Og mye fører mer med seg :) Jeg skal vise alt samlet senere, når det er ferdig.

la livet leke


Hvorfor er det vanskelig å leke med livet? Hvem er det som har bestemt at det skal være alvorlig og ansvarstynget? Hva godt kommer det ut av det? Ingenting. Ingen verdens ting. Hva med å tillate seg å nyte, å ikke bekymre seg, å glede seg, å gå ut av vante spor? Ah, for en befrielse. Men vi tør ikke. For vi vet ikke hva som vil skje, vi har ingen garanti, hva vil de tro, hva om det ikke går, hva om vi blir fattige, hva om vi dør? Men er det bedre da, å leve som levende død, men tross alt bevege seg på den allerede opptråkkede vei? Jeg vil være fri og kjenne livet i meg. Ikke være redd alt mulig og med det være redd for livet selv. For hva har vi da igjen? Lykke? For meg er lykke å kjenne tilstedeværelse i øyeblikket. Da vet jeg at jeg ikke trenger noe, for jeg har alt. Jeg VIL leke med livet for da først kan livet leke med meg.

lørdag 14. juni 2008

saturday calling

Hei, i dag er det lørdag. Ikke overraskende er det min favorittdag. Jeg har vært syk hele uka, så nå melder det sosiale behovet seg. Jeg vil ut og se folk og gå på kafe! Mine sønner vil bare være inne og spille Zelda. De tvinges med til å gjøre koseting med familien. De kommer til å takke meg senere.

tirsdag 10. juni 2008

flittig og nyttig kaller du meg


Omsorg, skriver jeg. I ytterste forstand. Det er av ytterste nødvendighet at jeg får utøve denne evnen til enhver tid. Jeg tvinnes og skjelver dersom denne evnen ikke blir utført. Omsorgen er stor. Og evnen til å utelukke meg selv er stor. Jovisst, jeg koser meg jeg, men stopper opp når motet svikter. Og når svikter motet? Det vet jeg så innmari klart. Så hvorfor ikke bare hoppe i det og la livet leke?

torsdag 5. juni 2008

past bedtime

Vi har sola skinnende inn i stua til etter klokka elleve. Bare se her. Jeg sitter i vinduskarmen og nyter livet mens kjæresten er på konsert.

tirsdag 3. juni 2008

pirre virre


Jeg springer avgårde i mitt sakte tempo
Det beveger seg i bølger mellom hvert
øyeblikk av inspirasjon
Evnen til å gi slipp er ikke konstant
Muligheten til å ta imot
Evnen til å ta imot. Omfavne
muligheten
Vel, alle har vi våre sperrer
men jeg er flink til å hoppe bukk

hageperspektiv





Det hersker vel ingen tvil om at jeg er et sommermenneske. Det vil si, jeg går i dvale om vinteren og pakker meg inn i ull og vatt og lag på lag. Men når sommeren kommer med syrinduft og gnistrende løvetenner da kjenner jeg at det er liv laga. Jeg spretter ut av klærne, og finner frem bikini og sandaler. Jeg har til og med rukket å lage et staudebed! Stemor kjøpte jeg i april. Så sommeren taes vel imot og omfavnes i evig kjærlighet.

min søsters røde kjole


Denne fine kjolen hentet jeg fra kjelleren i dag. Nedpakket i en kasse lå den. Men nå er det sommer, så da kan den vekkes til liv igjen.

mandag 2. juni 2008

sommer sommer sommer

Det føles ihvertfall sånn med strålende sol og knallblå himmel. Jeg har vært på Hitra på besøk hos Ulla, Luna og Luka. Hadde noen veldig fine dager der. Fikk kost meg masse med Luna og lille Luka som bare er tre måneder og verdens nydeligste lille solstråle. Nå skal jeg ut og bare nyte og la tida stå stille.